Danish Crown klar med de første planer for fabrikken i Vejen

Foto: Danish Crown.
dato

De kommende tre år forventer Danish Crown at investere et trecifret millionbeløb i at opbygge en produktion i Vejen, hvor effektivitet og storskala er nøgleordene. I første omgang vil der blivebrug for op mod 100 medarbejdere i Vejen. 

Danish Crown løfter nu sløret for, hvad en del af Vejen-fabrikkens 14.000 kvadratmeter skal bruges til. Den første plan går på at øge udbeningen af danske grise, som tilføres fra koncernens slagterier i Horsens, Herning og Blans ved Sønderborg.   

Ifølge produktionsdirektør for slagterierne i Danish Crown, Jesper Sørensen, er der to gode grunde til at opbygge en produktion i Vejen. For det første er det muligt at bygge produktionen op efter nye og mere effektive principper, og samtidig vil det løse de pladsudfordringer, der er på koncernen slagterier.   

Planerne om at investere i Vejen kommer, efter koncernen har besluttet at indstille slagteriet i Ringsted til lukning. Det frigiver cirka en kvart milliard til investeringer på koncernens øvrige danske anlæg med et klart mål om, at Danish Crowns slagteri-setup skal være blandt Europas mest effektive.

- Investeringerne i Vejen er en del af vores plan for at fastholde Danish Crowns position som den toneangivende fødevarevirksomhed med fokus på kød i Europa. Fabrikken i Vejen ligger ideelt placeret geografisk i forhold til vores slagterier, og samtidig er det i et område, hvor der er er mange fødevarevirksomheder, så derfor er mulighederne for at finde den nødvendige arbejdskraft også gode, siger Jesper Sørensen, der er produktionsdirektør for slagterierne i Danish Crown.  

Danish Crown håber at kunne starte produktion i Vejen inden årets udgang, men leveringstider på det nødvendige udstyr og en række nødvendige tilladelser kan betyde, at det først bliver i 2025.  

- Fabrikken vil blive bygget op efter et nyt tankesæt, hvor arbejdsmiljø, effektivitet og kundernes behov går op i en højere enhed. Fabrikken vil fra start give beskæftigelse til op mod 100 medarbejdere, men på sigt er det planen, at det tal skal mere end fordobles, siger Jesper Sørensen. 

Den 1. april 2023 overtog Danish Crown de cirka 14.000 kvadratmeter bygninger og arealet på over 120.000 kvadratmeter i Vejen. En stor del af bygningerne er indrettet til fødevareproduktion, og netop derfor slog Danish Crown til, da bygningerne kom til salg. 

Kilde: Danish Crown
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.