Sønderjyde kan blive Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020

Kilde: Dansk Atletik Forbund
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Det er igen blevet tid til at kåre Danmarks Sejeste Idrætslærer. Skole OL har modtaget over 300 indstillinger, og tre kandidater er nu udvalgt til at blive Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020. Trine Jensen fra Rødding Skole er en exceptionel god idrætslærer, og hun er nomineret til prisen.

I hele efteråret har elever, forældre og lærere kunne indstille deres idrætslærere til titlen som Danmarks Sejeste Idrætslærer. Det er blevet til lidt over 300 indstillinger af kandidater fordelt i hele landet. Skole OL har ud fra alle indstillingerne udvalgt tre kandidater, som er gået videre, og Trine er en af dem.

”Med prisen hylder vi idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Vi ønsker at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling”, udtaler Torben Dan Pedersen, Projektchef på Skole OL. Skole OL uddeler prisen i samarbejde med Dansk Skoleidræt, DIF, TrygFonden, Nordea-fonden og Salling Group. De to andre nominerede kandidater offentliggøres onsdag i de to kommende uger.

I indstillingen af Trine fra Rødding Skole er det så tydeligt, at hun er en fuldstændig fantastisk idrætslærer. Indstillingen nævner blandt andet hendes engagerede tilgang til faget:

”Trine er Danmarks Sejeste Idrætslærer! Først og fremmest har Trine et helt utroligt engagement, som tydeligt skinner igennem. Det smitter af på eleverne, der engagerer sig i Trines idrætsundervisning. Trine formår at gøre idrætsundervisningen både interessant og lærerig for eleverne. Det viser sig tydeligt, når man ser Trines undervisning; ALLE elever deltager, og der er i den grad brug for et bad, når de er færdige. Derudover er Trine fyldt med nye idéer, hun er altid i gang med af udvikle på nye aktiviteter, idrætsforløb eller sjove lege. Hun får energi af at afprøve alle mulige forskellige ting med eleverne og har et fantastisk mod på at kaste sig ud i det”. 

Vi har også taget en snak med Trine Jensen, der er nomineret.

Hvorfor har du valgt at blive idrætslærer?
"Jeg har altid været vild med idræt, sport og bevægelse. Jeg har også altid været vild med børn. Som idrætslærer får jeg en rigtig god kombination af begge dele.  Jeg brænder for idræt. For mig er idræt det vigtigste fag"

Hvad kan du godt lide ved at være idrætslærer?
"Jeg kan særlig godt lide fællesskabet, der skabes i idrætstimerne. Det er ikke altid nemt at være idrætslærer. Som idrætslærer skal du hele tiden motivere eleverne. Men når du har fanget eleverne, er det helt fantastisk. Jeg kan virkelig godt lide at være idrætslærer, da humøret stiger i idrætstimerne, og her føler eleverne, at de er noget" 


Hvad er en god idrætslærer?
"Der er mange forskellige måder, man kan være en god idrætslærer på. En god idrætslærer går ind i alle aspekter af faget med højt humør, bruger humor, er allround og leverer en alsidig undervisning. En god idrætslærer har en positiv tilgang til eleverne og tror på, at de gør deres bedste" 

Er du Danmarks Sejeste Idrætslærer?
"Det havde jeg ikke lige tænkt. Måske hvis andre tænker, at jeg er det. Kåringen af Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020 finder sted i den første uge af februar. Her finder vi ud af, om den sejeste idrætslærer kommer fra Sønderjylland. Vinderen modtager – sammen med æren – 25.000 kr. til brug på nye redskaber eller andet udstyr til idrætsundervisningen. Vinderen modtager også 5.000 kr. til en skole- eller klassefest"

Flere artikler